Ние сме пристрастени да правим само най-доброто и основната ни цел е да водим по-здравословен начин на живот.
Миналото не може да бъде променено, но може да промените бъдещето си с REZUS.

Ние винаги правим всичко възможно, за да ви отговорим в рамките на един работен ден.

Oткрийте ни в социалните мрежи
Top
 
REZUS Nutrition > Фитнес и здраве  > Хранителни добавки за покачване на мускулна маса

Хранителни добавки за покачване на мускулна маса

Време е да отговорим на един от най-дискутираните въпроси, а именно кои хранителни добавки са подходящи за покачване на мускулна маса.

Изборът на пазара е твърде голям и не съм сигурен кои продукти биха ми помогнали за целта. Ако този въпрос вълнува и вас, отделете няколко минути, за да се запознаете с най-нужната информация.

В случай че сте начинаещ в спорта, трябва да знаете, че изграждането на мускулна маса е бавен и сложен процес, затова е необходимо да се въоръжите с достатъчно търпение и да си поставите достижими цели. В статията ще засегнем единствено хранителни добавки, за които е научно доказано, че допринасят за изграждане на мускулна маса.

Протеини

Суроватъчният протеин със сигурност е най-популярната хранителна добавка сред спортистите и това съвсем не е случайно. Ако трябва да избирате само един продукт, то суроватъчният протеин е най-подходящият избор.

По отношение бързата му усвояемост от тялото, той превъзхожда всички останали храни заради уникалния аминокиселинен профил, който притежава – научните трудове върху храненето на мускула след тренировка потвърждават това.

Суроватъчният протеин е изграден от аминокиселини, които от своя страна са градивните частици на мускула. Консумирането на суроватъчен протеин след тренировка възстановява повредените мускулни влакна, повишава синтеза на белтъчини в мускулите и способността на тялото да изгражда мускулна маса.

Ако това е вашата цел, комбинацията от въглехидрати с висок гликемичен индекс, креатин монохидрат и суроватъчен протеин след тренировка е несъмнено най-добрият избор.

Креатин

Креатин монохидрат е друга хранителна добавка, за която през годините са правени множество изследвания и резултатите са повече от категорични – креатинът увеличава силата и мускулната маса. Приемането му като хранителна добавка повишава нивата на аденозин-трифосфат или още АТФ. Тялото използва АТФ като гориво при кратки, интензивни натоварвания. Допълнителната сила на спортуващия атлет допринася за по-интензивни тренировки, което води до прираст на мускулна маса.

тренировка атлет

Аминикиселини

ВСАА или още аминокиселини с разклонена верига е друг доказал се през годините продукт. Верижно разклонените аминокиселини са Левцин, Изолевцин, Валин, те са незаменими (есенциални), тъй като не могат да бъдат синтезирани от тялото по естествен път.

Може да си ги набавите чрез храна или хранителни добавки.

ВСАА стимулират синтеза на белтъчини в клетъчната мускулатура, предпазват от мускулен катаболизъм ( това е процес, при който се разгражда мускул за енергия). ВСАА подобряват мускулната работоспособност и потискат чувството на умора и отпадналост – това ги прави подходящи за консумиране по време на тренировка.

Нашият продукт с верижно разклонени аминокиселини е обогатен с витамин С, който също намаля умората, спомага за функцията на имунната система и участва в множество биохимични процеси в тялото.

витамин ц

Л-Глутамин е най-разпространената аминокиселина в тялото. Л-Глутамин е неесенциална аминокиселина, защото може да се синтезира от тялото.

При определени обстоятелства (интензивни тренировки, стрес, безсъние, хранене с калориен дефицит и.т.н.) нивата на Л-Глутамин в кръвната плазма намалят. По време на тренировка, тялото не може да произвежда достатъчно количества, за да захрани нуждите си и точно тук е моментът да суплементирате с Л-Глутамин.

Комбинацията с ВСАА по време на интензивна тренировка предпазва от мускулен разпад, намаля умората, стимулира изграждането на мускулна маса и подобрява възстановяването до следващата тренировка.

Ползите на Л-Глутамин не свършват до тук. Той подпомага стомашно-чревния тракт, допринася за по-добър сън и за обмяната на веществата.

Несъмнено добър избор, ако целта ви е покачване на мускулна маса.

Share
Нямате добавени продукти
0