Ние сме пристрастени да правим само най-доброто и основната ни цел е да водим по-здравословен начин на живот.
Миналото не може да бъде променено, но може да промените бъдещето си с REZUS.

Ние винаги правим всичко възможно, за да ви отговорим в рамките на един работен ден.

Oткрийте ни в социалните мрежи
Top
 
REZUS Nutrition > Фитнес и здраве  > Хранителни добавки за понижаване на теглото

Хранителни добавки за понижаване на теглото

Изборът от хранителни добавки на пазара вече е твъде голям и си задавате въпроса “Кои хранителни добавки наистина работят и кои са продукт на маркетинга?“.

През годините са направени множество научни изследвания, но за малък брой суплементи е доказано за реалното им действие.

Важно е да се знае, че редуцирането на теглото е свързано с добре балансиран хранителен режим, подходящи за целта тренировки, достатъчно сън и хранителни добавки.

Това е най-ефективният и бърз начин за целта. Гладуването и рязкото ограничаване на храната е лоша стратегия за бързи резултати. Ако искате да изгорите мазнините по здравословен начин трябва да се въоръжите с достатъчно търпение.

Hourglass

За да загубите излишните килограми е необходимо да сте в калориен дефицит, което означава да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате. Диетата трябва да бъде богата на протеин и зеленчуци, което е задължителна основа. Не се ограничавайте откъм зеленчуци богати на влакнини, те са засищащи и почти не съдържат калории.

Въглехидратите трябва също да присъстват, но в умерени количества. Тялото има способността да изгаря мазнини, когато е с ниски нива на инсулин в кръвта. Въглехидратите в зависимост дали са комплексни или прости повишават инсулина до различна степен и с различна бързина. Консумацията на въглехидрати с висок гликемичен индекс (т.нар. бързи/прости въглехидрати) тряба да бъде сведена до минимум. Препоръчваме да си набавяте въглехидрати основно в периода след вашата тренировка.

Eating Spaghetti

Не избягвайте мазнините, защото са необходими за регулацията на хормоните. Набавяйте си полезни мазнини от риба, авокадо, ядки и т.н. също в умерени количества.

Тренировките оказват съществено влияние върху загубата на тегло. Тренировките с тежести и интервалното кардио засилват метаболизма до 72ч., затова те са абсолютно задължителни. Ходенето пеш също е добър начин да изразходвате калории, без да застрашавате мускулна маса.

И така, ако сте отдадени в храненето и давате абсолютно всичко от себе си в тренировките може да засилите ефекта като използвате подходящи хранителни добавки.

Хранителните добавки Rezus

1. Hомер едно в списъка е Л-Карнитин – много популярна хранителна добавка, която през годините се е утвърдила. Л-Карнитин е аминокиселина, която най-често се среща в месото. Тялото на човек също може да произвежда Л-Карнитин при определени предпоставки, но въпреки това, за да си набавите потентна доза от храната трябва да изядете огромни количества, което разбира се не съвпада с целите за изгаряне на мазнини.

Поради тази причина прием на Л-Карнитин под формата на хранителна добавка е отличен избор. Горенето на мазнини е процес на вътреклетъчна основа – мастните запаси трябва да бъдат транспортирани към мембраната на митохондрията, където биват изгаряни за енергия в процес известен като бета-оксидация. Именно това е и основната функция на Л-Карнитин, той транспортира мазнините, за да бъдат окислени. Всички тези твърдения са прикрепени с научни изследвания през годините.

Л-Карнитин може да увеличи енергията по време на тренировка, тъй като потиска мускулната умора и позволява тренировка с по-голяма интензивност.

Това се получава, защото Л-Карнитин допринася за намаляне на натрупаната млечна киселина в мускулите по време на тренировка. Недостигът на тази аминокиселина оказва негативно влияние върху мастния метаболизъм и може да наруши основни биохимични процеси.

В случай, че сте решили да се възползвате от свойствата на Л-Карнитин върху загубата на тегло, желателно е да изберете качествена формула И тук идва въпросът с препоръчителната дневна доза.

Може да срещнете различни твърдения, но препоръчителната дневна доза е строго индивидуална. Нашето мнение е, че доза от 2 до 3гр. на ден на гладно е напълно достатъчна, тъй като тялото има способността да поддържа определени нива на Л-Карнитин в кръвта. Ако приемате Л-Карнитин в продължение на един месец е желателно да направите поне две седмици почивка, преди да започнете прием наново.

2. Суроватъчният протеин е друга хранителна добавка, която трябва да присъства в хранителния режим на всеки активно спортуващ.

Белтъчините имат т.нар. термичен ефект, т.е. тялото изразходва калории, за да ги усвои. Суроватъчният протеин е засищащ, което го прави отличен избор между основните хранения, както и преди/веднага след тренировка. Той има своето място дори при режим за редуциране на теглото. Прием веднага след тренировка е задължителен, тъй като тялото се нуждае от бързоусвоим източник на белтъчини.

Протеиновият шейк съдържа около 100 калории в доза и е лесен начин да увеличите дневния си прием на белтъчини, изключително важно при хранителен режим за изгаряне на мазнини.

3. БЦАА или още верижно разклонени аминокиселини е друга хранителна добавка, която може да включите в диетата си – те не съдържат калории. Те са незаменими, което означава, че тялото не може да ги синтезира, затова е необходимо да се набавят от храна или хранителни добавки.

При хранене за редуциране на теглото се повишават нивата на катаболните хормони, които водят до мускулен разпад. Суплементиране с верижно разклонени аминокиселини поттиска нивата на кортизол, стимулира синтеза на белтъчини в клетъчната мускулатура и повишава енергията по време на тренировка. Те допринасят за по-бързо възстановяване след тренировъчна сесия. Нивата на БЦАА в кръвта спадат бързо по време на интензивна тренировка, затова препоръчваме консумация на 10гр. БЦАА по време на тренировка, за да сведете загубата на мускулна маса до минимум – изключително важно, за да поддържате бърз метаболизъм.

Те се усвояват изключително бързо от тялото, защото влизат директно в кръвния поток. Проучвания показват, че при прием на БЦАА при група хора, които са на хранителен режим за намаляне на теглото имат по-висок синтез на белтъчини и изгарят повече мазнини, отколкото при група, която не приема верижно разклонени аминокиселини.

Традиционната формула, доказала се през годините като наистина работеща е 2:1:1 съотношение на Левцин:Изолевцин:Валин.

Може да комбинирате БЦАА с Л-Карнитин и суроватъчен протеин за максимални резултати.

Приключваме с думите, че ако сте отдадени на каузата, резултатите няма да закъснеят.

Share
Нямате добавени продукти
0